Høgt og lågt med laust og fast! Atlas y bajos!

Puig Campana enno ikkje beseira, men det skjer vel snart - Eller kva meiner du Unni Elisabeth?

Falke har vært her i nesten to veker. Men han er reist nå. Han dro den 22. mai og er attende i Skjold på militærbrakka no. Det blir alltid mykje aktivitetar når han er i nærleiken! Me har bevega oss høg og lågt, bokstaveleg tala! Me har ikkje klart å kome oss opp på Puig Campana enno (1408m høgd – 14km tur) Hadde konkrete planar med Falke, men det blei ikkje tid. Me kom oss rundt omkring i området saman med han, men me som bur her har ennå nokre veker igjen før me sett nasen heimover til Noreg (eg og KK iallefall). Det blir varmare og varmare for kvar dag no. Den siste tida har det vore 26 grader det meste av dagen.

Vann i Polop kjem frå Berniafjella. I ein vannpost med 100 kranar tappar eg drikkevatn.

Godt drikkevatn

Etter dykkinga for to veker sidan har er gjort lite som der er verd å skrive om, men noko har me gjort, forskjellig laust og fast om ein kan sei det sånn..Me var ein tur til Polop og Callosa de Sarria. Den fyrste plassen som heiter Polop, har eg har vitja mange gonger gjennom dei siste månadene. Har fått mange fine fotomotiv herfrå. I Polop henta me 20 liter med drikkevatn. Me fekk eit tips om at vatnet her smaka så godt, så det ville me prøva! Den andre plassen, Callosa de Sarria var ute på landsbygda der me henta Kitty Karin, Sandra og Sara hos veninna Sofia. Familien hennar kjøpte huset for sju år sidan og har bygd det om til eit spanande bustad og atelier. Dei hadde 5 mål med frukttrer. Mest niespros trur eg. Me smaka på nokre av desse gode fruktene som me ikkje har sett noko til i Noreg. Dei smaka ein mellomting mellom fersken og aprikos, men kanskje litt meir søte.

Huset til nokre vener av Kitty Karina ligg utanfor Callosa de Sarria.

Niespros søt frukt.

Falke lika niespros

Ellers så har eg og Falke køyrd rundt om kring, til Altea for ein knivbutikk, kjøpt nokre datadingsar og Falke har  fått med seg Denia. Her har eg ikkje vært før. Denne byen ligg 50 minuttar køyring nord frå der me bur. Stor by med 40.000 innbyggjarar. Det fins ei middelalterborg (Castillo de Denia) sentralt i byen, og ein koseleg gamal bydel ned mot sjøen. Falke vill undersøkje leige av firehjuls motorsykkel, for terrengkøyring. Eg trur han vart litt skuffa, det var ikkje akkurat den store utfordringa for han som ville ha hard kjøring med flyging på bakketoppane og ikkje ein «sundagstur for pensjonistar» som dei la opp til her.

Casillo del Denia. Borg bygget i mellom 1100 og 1200-talet.

Falke var på perm frå den norske forsvaret.

Alt i alt ein fin tur for Falke. Neste vitjing frå Noreg blir Sally som kjem i slutten av juni. Det er ein månad til det. Stille og rolege dagar for meg frametter. Kanskje eg kan skrive mykje no, sjølv om det er hard å jobbe i varmen … 😎 Det hadde jo vært fint om det kom nokon, sånn heilt overraskande no i juni! Me kan jo håpa……

I Altea fann Falke ein butikk der han fann mykje fint! Kjøpte noko til Leatherman'en sin.

Dei siste dagane har det vore verkeleg varmt her. Det er norske sumar-temperaturar! Då har det hendt fleire gonger at me har teke ein natt eller to på taket! Her i Tita har me ein takterrasse som det er fint å sole seg på om dagen, og fredeleg og avkjølande å sove på om natta! Den som kjem på vitjing kan få prøva!

Under ein høgare himmel! Her på taket er det flott å sova!

Neste oppdatering frå oss kjem den 31.5 og 4.6., for dei som venter på det 🙂

3 Comments

 1. Det ser fristende ut. Her kommer vi ikke over 12 grader – sommeren er på vent. Skal ha Vivild, Ole og Stian til middag idag. Ellers skal vi på jobben arrangere Universitet- og høgskolebibliotekskonferanse på Atlantic i beg. på neste uke med ca. 100 deltakere -kunne gått i vasken, men streiken ble avverget for oss. Ellers har Kjartan nedtelling på hjemreisen n 19.juni – skal få med seg noe fotball VM først. Som sagt sommeren kommer vel snart til oss også – hils 🙂

  Svar

 2. Det var kjekt å se nye bilder igjen og refleksjoner , rett før eg går hjem og tar helg..,vil nå innom Bjørns Gym+ også kjøpe meg noen ferdigsydde nye gardiner. Fekk akkurat mail om at eg blir tatt ut i streik 2.juni. Det blir spennende hvordan den utvikler seg. Var forresten turistbuss idag med elevene. Vi så Sverd i fjell, Jernaldergården og rastet og lekte ved Ullandhaugtårnet. Vi har tur/utedag hver fredag, tema har vært Norge,landsdeler,fylker,kommuner og nå vårt eget område. Neste uke var planen «byvandring», men nå spørs det hvordan det går med streiken….

  Svar

 3. Sommaren har kome for fullt her i Spania. Det er shorts og T-skjorte ver kvar dag no. Fjelltoppen Puig Campana som vi hadde planar om å bestige, ligg enda ubeseira og lokkar i nord, men nå når dagane vert så varme, så spørst det om vi «tåler» turen ;-( Det er nemleg langt opp 😉

  Ellers har det har vore skikkeleg friskt og godt å sova ute under open himmel 🙂

  Svar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *