En handymans betroelser – las confidencias un hombre práctico

ledninger

Små leidningar må på plass! TRYKK PÅ BILDENE SÅ FÅR DU SE DEI STØRRE!

Handyman er eit ord som gjev visse assosiasjonar. Ein praktisk mann som kan det meste. Ein mann som nokon og ein kvar skulle hatt i sin nærleik…. Handyman kan skru i skruer, skifte dekk på bilen, reparere lekkasje i røyr på badet og han er god på det meste. Eg har budd her i Spania no ei stund. Eg har ikkje det vanlege arbeidsforhold som dei fleste har. Eg er friarbeidar. Det har eg faktisk vore i nær 40 år! I 1986-87 og 2001-2002, altså 2 år av i alt 40 var eg tilsett i eit firma. Men no er eg i Spania og er friarbeidar. Eg jobbar med film,  men har og  mange andre oppgåver. Eg må passe på hus både her i Spania, heime i Schancheholen, på Stavanger Brygge og huset vårt i Kviteseid (ser og stundom til gardsbruket til Unni Elisabeth i Sauherad – der eg vil skifte nokre vatnfjøler til sumaren).

Ein luftavfuktar må modifiserast!

Luftavfuktaren.

Ein slange skal ta vatnet ut av maskinqa.

Slange skal ta ut vatn

Maskinen er attende og slangen må koblast.

Maskinen er attende.

Og her renn vatnet ut.

Og her renn vatnet ut.

På trass av mykje aktivitet vil eg nok ikkje trone høgt på inntektssida i Noreg dette året. Her i Spania har eg ikkje noko inntekt i det heile, det er Unni Elisabeth som er forsørgjaren her dette året.  Men det er mykje  eg kan gjere her! I fyrste rekkje skal eg  gjere opphaldet her i Spania så behageleg som mogeleg for Unni Elisabeth og Kitty Karina. Eg har eit spesielt oppdrag: å sørge for at Kitty Karina føler seg trygg, at ho har et bra, at ho likar seg. Noko av dette er kjende gjøremål me menn kjenner godt til i Noreg….

Koste litt!

Koste litt!

Skadedyrbekjempelse.

Spraye skadedyr!

Lage mat,  vaske golv,  rydde i garasjen,
fiksa datamaskina,  ordna øydelagde stikk-kontaktar,  mala ein vegg, teikne julekort, henge opp klesvask, reie opp seng, vaske opp, gå i posten,  kjøpe inn mat,  drepe maur,  brygge kaffi,  rydde i stua, støvsuge…  og alt det eg ikkje kjem på i farten!  Det er verksemd som dette som kvalifiserer ti omgrepet handyman, eller?

bremseklosserskift

bremseklosserskift

Bilen treng stell!

Bilen treng stell!

Det er noko sexy over ordet, handyman, det er vel mannen som kvinner vil ha. Ein praktisk mann som og har andre føremoner. Jo for han må vel og ha  ein fin veltrena kropp. Eg ser for meg ein kar med brunleg olje-glinsande overkropp, iførd ei olabukse og med ein skiftenykel i handa. Der har du mannen. Det er slik eg føler meg. Her i sola,i varmen i Spania!

Vanne litt!

Vanne litt!

Male litt

Male litt

No ventar eg berre oppdrag frå dei  heimverande kvinnene i Spania! Eller….. stopp litt….  er det  meir tid igjen når alle dagens oppdrag er gjennomførde…. Kanskje eg må byrja med nattarbeid?

Endeleg!

En fortjena pause med alkoholfritt øl, avis og mat frå i går!

Endelig - høgdepunktet på dagen (og veka m "Dag og Tid"!)

10 Comments

 1. «A handyman, increasingly known as a handyperson or handywoman, is a person skilled at a wide range of repairs, typically around the home. These tasks include trade skills, repair work, maintenance work, both interior and exterior, and are sometimes described as «odd jobs», «fix-up tasks», and include light plumbing jobs such as fixing a leaky toilet or light electric jobs such as changing a light fixture.»( Wikipedia)

  Gratulerer, du kvalifiserer deg til tittel: Handyman. Jeg ser liksom for meg en sånn middelhavskvinne putler rundt i spania..meen nei, nei: det var visst deg! Så flinke du e. Du har en veldig viktig oppgave med å passe på dine kjære har det bra. Den er undervurdert i mange arbeidendes hverdag desverre.

  Gleder meg til å se dette med egne øyne. Så jeg vet i alle fall hvem eg skal ringe om eg får skadedyr i Altea. Hehe.

  Keep up the good work, og hilse damene 🙂

  Svar

 2. Helene… Veldig kjekt ser innom på sia mi! Endå kjekkare om du tar turen til Spania før jul. Då blir eg mektigt imponerte!

  Svar

 3. Ja, dette kunne vel ha vært en kjempegod «kontaktannonse» i alle miljøer!!!
  Eg e glad for at du ska komme og hjelpe te med julemiddagen + at eg og ska huske å finne fram skrujern med tilbehør sånn at ting og tang endelig kan bli gjort itte noen år «på vent» med oppheng på vegger….

  Svar

 4. Ja, dette er kjekt, men jeg trenger nye briller. Jeg reiser som sagt hjem til stavanger 4.januar. Jeg har bestemt meg for å gå tilbake til jobben i restarbeidsevne siste året før jeg blir pensjonist. Min husvert skrøt faktisk over meg da de fikk vite at jeg er 66 år, og går opp disse bakkene og har kommet hit på mørketida. Jo jeg har det fint !

  Svar

 5. Nå blei eg øvegjidde Astri!! På nett med epost og surf på notime! Tøffare enn dei fleste med å ta langtidsopphald på Svalbard midtvinters… Kort sagt du imponere alle! Synd me ikkje møtest, me reise til Spania den 2.1. (men eg ser deg kanskje 8. februar?)

  Svar

 6. Kjære dere i sydlandske strøk! Nå har det regnet med jevne mellomrom her i Longyearbyen, og det er lite snø, men glattis ! Er begynt å bli lei av å gå med pigger på skoene; får en noe annen gange…det er uvanlig for årstiden. Folk vil ha snø så de kan komme igang med snøskuterne sine; på tur osv.Vet ikke helt hvordan det blir å komme tilbake til lyset, rett og slett. Men trives med dette, jeg visste jo hva jeg gikk til. Mørket er godt for kvile og meditasjon for mange, og jeg liker det. Har ikke noe særlig lyst ut på hundesledeutfart i svarte mørket, men ser jo opplevelsen i det å dra innover viddene mot isbjørnens land når månen lyser opp landskapet. HUset jeg bor i er fantastisk flott med utsikt utover fjoren fra Gruvedalen, og fjellene som lyser og sjøen som glitrer under månen. Det er facinerende, say no more ! Det er nå blitt slik at jeg er på hilsefot og småprating med folk jeg treffer på. På søndag er jeg invitert av eier til Polarriggen for restemiddag og møte andre folk her oppe. Mats og Pernille har et godt liv her oppe, det spørs om Mats vil hjem til Stavanger med det første….Det blir annerledes jul og nyttår for meg, men vi 3 skal i alle fall ha noen julemiddager etc sammen. Mats jobber i julen, og da blir det vel til at jeg rusler ned fra Gruvedalen til Polarhotellet og siser noe godt. Beste hilsen astri

  Svar

 7. Kjære Astri
  Du er jammen meg i et eksotisk strøk! Jeg har også lyst til å komme dit for å oppleve mørket og stemningen vinterstid så langt nord. Det er spennende og flott å lese det du skriver 🙂 og så er det så fint at du tar deg tid til å oppleve jul og nyttår på Svalbard. Du må ta bilder slik at jeg kan få se de senere.

  Her har vi hatt 26 gr i skyggen, på solsida i formiddag, men nå skyer det på og det er meldt regn og storm i morgen og fredag. Da synker temperaturen kraftig og det blir ganske rått og kaldt.

  Skjalg venter besøk i dag av en tidligere elev fra Randaberg vgs, Helene – som også jobber med film og manus-skriving. De to kommer nok til å farte rundt litt i uka som kommer for blant annet å finne et sted der Helene kan bo i mars. Hun har tanker om å komme hit for å skrive på et filmmanus og hadde lyst til å finne seg et sted i Altea. Det høres jo ganske lurt ut 🙂

  Det er synd at jeg ikke får treffe deg i jula, men vi holder jo kontakten på andre måter. Ha ei fortsatt fin helg, Astri og hils Mads og Pernille 😀

  Beste hilsen Unni Elisabeth

  Svar

 8. heei
  jasså, e det her det foregår, det digitale treffstedet.. hm – må visst bli flinkere å gå inn her å lese. Glemme det litt ut, no e vi midt i julestria, men pause i morra kveld med konsert i petrikirka, klassiske juleperler var det visst det hete. Skal bli godt med noe åndelig føde. Ellers alt vel, vi jobber og sliter med det vanlige førjulskaoset.. vasking, rydding, kjøping, pakking, baking,pynting.. På fredag skal vegard spille med bandet sitt på en pub i Sandnes, må jo stikke innom å høre litt på dem, Turid, Janne og æ skal teste dobbelsporet til sandnes og gå, det kan jo bli en opplevelse for livet..vi sees til helg?? eller er timeplanen stappfull..
  masse hilsen fra åshild

  Svar

 9. Jo, det er her me møtest! Men det skal bli kjekt å møte alle i den virkelige, «skikkelige» verden. Me komme te Stavanger kl. 22.00 med flyet fra Alicante og håpe me ser dokk før den 2.1.10!

  Svar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *