Ein heilt vanlig dag. Un día completamente normal.

Dagar kjem og dagar gjeng. Den eine dagen tek den andre. Ordspråk som er blive flosklar.  Men det er slik det følest. Me har budd i Spania i tri månader idag. Det er ikkje lengre enn ein lang ferie, men det er nok ansleis for Unni Elisabeth og Kitty Karina. Eg har som eg allereie har skrive fleire gonger ikkje noko normalt arbeid. Eg lagar mi eige arbeidstid der eg legg inn fleire aktivitetar, så som sykkeltur til stranda der eg hentar dagens post (om det er det då), ein tur i butikken, så kanskje ein tur innom ein kafe for ein kaffi.

Me har ein luftavfuktar i kjellaren. Den må tøymast kvar dag.

Me har ein luftavfuktar i kjellaren. Den tøymast kvar dag.

Vel heime i Tita, parkerer eg sykkelen i bakgarden med sia av appelsintreet. I kjellaren tek eg ut vatnet frå den lille avfuktaren som står og sviv der. Dette tøymer eg ved rota til appelsintreet, som ikkje får så mykje vatn stakkar. Me har ikkje hatt regn sidan byrjinga av oktober. Eg planlegg ei oppfinning som gjer at eg kan gløyme denne tøyminga. Eg vil laga ein innretning med slange som kan ta vatnet rett i sluken. Me skal jo vere i Noreg 12 dagar, så eg mo jo finne på noko her!

Vatnet frå avfuktaren tøyemer eg på appelsintreet i bakgården.

Vatnet frå avfuktaren tøymer eg på appelsintreet i bakgarden.

Av praktiske gjeremål er det ein del som høyrer heimen til. Det er t.d. å halde køyretøy i stand! Her om dagen måtte eg vaske bilen og skifte to lyspærer samstundes! Begge frontlysa forsvann her om dagen, midt på svarte kvelden! Det var nifst!!! Då er det ikkje fullt så farleg når bremsene forsvinn…. På sykkelen vel og merke. Det skjer jo, men ein har jo praktiske hender som fikser slike bagatellar! Og slike bagatellar oppstår støtt og stadig.

Eg har eit kjekk og praktisk verktøysett med meg frå Noreg!

Eg har eit kjekt og praktisk verktøysett med meg frå Noreg!

 A man has to do what a man has to do!

A man has to do what a man has to do!

Eg skriv nokre timar på manuset kvar dag. Tek meg ein kaffi, og i dag måtte eg klargjere HD kamera mitt med å formatera minnekorta på 64GB. No er dei klar til å ta mot nye 60 minuttar med opptak. Ellers så sit eg mykje her i sofaen og jobbar på maskina. Legg ut nye tekstar og bilete på bloggen min. Det er kjekt å gjere det spesielt når vener  les denne. Eller er det nokon som gjer det framleis? Eg har ikkje fått noko respons eller kommentar sidan 17. november då Merete invitera oss på besøk i juleferien (takk Merete!).  For dei som ikkje finn kommentarfeltet så er det her. Ellers så skal me jo heile familien (med Odin og Falke) feire julekvelden med Siv og di….

Arbeidsplasser er som regel i sofen i stua. Her er det formattering av minne som går føre seg.

Arbeidsplassen er i stua. Her er det formatering av minne som går føre seg.

9 Comments

 1. Hallo igjen!
  Artig å lesa om dagen din. Blir reint misunnelige på bildene dine!!! Slidre med å komma i gang, nytt 17-70mm objektiv til tross. Har rett og slett ikke mer energi etter jobb, og helga er over før den er kommet i gang. vært hjemme fra jobb siden fredag, tror ikke helt det er grisen… Men er syk ligevel.
  Fikk kjekk invitasjon til julaften fra Siv, glede meg til det. Hadde forberedt meg på å ver her på Haugen. Og hadde gleda meg til det og. Har ikke hatt juletre siden Drammen!

  Beste hilsen
  Merete

  Svar

 2. Det leses i blogger ,og det leses også her på biblioteket hvor det er fullt av studenter som leser til eksamen. Ellers blir det spennende å komme inn til Ombo igjen ved påsketider for å se trehogsten som Falke har gjort. Det var visst en flott jobb. Lysere idag etter å ha regnet hele helgen
  hils, hilsen Aasny

  Svar

 3. heisann,
  Det er kjekt å lesa om dagane dine. dagane går også her i Rogaland. Det regner og blåser- Er stille en dag som om naturen tek seg en liten kvil så er det på an igjen. faktisk mange år siden eg har vært her i november finner eg ut. kanskje gjorde eg feilen å ikkje dra meg fuglane og dokker når adle for sørover. men godt likevel å se seg litt rundt.
  Den 19 desember har eg planer om å dra sørover. Planene er å ha den 25 i belgia og så fortsette ned til Herault, et fylke i området Monpellier.
  En liten avkrok skal oppsøkes langs ei lita elv som heter l’Orb.
  Så bærer det på apostlene opp i fjellet gjennom en trang dal som heter George d»Eric.
  det er nå 33 år siden jeg var der siste gang.
  I ryggsekken skal jeg ha med reinskinn og telt.
  Så får skjebnen avgjøre hva jeg vil finne her. he,he.

  Det ser ut som om det kan bli en spania tur (Middelhavs sida) med en gammel båt som heter Kanasta av Bodø rett over nyåret. men det er nok en ny ballong som henger i lufta. En av de mange.

  Hvis dere trenger hus mens dere er i Norge så kan dere jo bo i gamlehuset på Risa, hvis jeg ikke har fått noen inn til jul.

  En legestudent fra Stockholm skulle flytte inn i morgen, for en to måneders praksisperiode, men hun fikk noe nærmere sykehuset og selvfølgelig foretrakk det.

  Ellers ta en kikk på gamle eventyr som legges ut på nytt i en bedre og spennende bekledning.
  Første kappittel begynner slik
  http://www.stp-norway.com/phpBB3/portal_archive.php?f=23&t=14775

  De er nå i tredje kappittel. Så nå begynner spenningen. he,he..

  Ha noen fine dager i november. Følger med hva du skriver.
  Pero como esta la progrecion de la idioma. ? tres or quatros palabras cada dia ?

  hasta siempre
  magne

  Svar

 4. Merete: Missunne deg alt det fina utstyret du har.. Eg har ikkje råd til sånt eg ennå.
  Aasny: Visste ikke at Falke hadde snauhogga Ombo!
  Magne: ¡Arrepentido, sólo dos palabras por semana!

  Svar

 5. Ja det har blitt lite med kommentarer, er inne i blandt og leser, ser bilder.
  Vi drar til London i morgen kveld og gleder oss til det, skal besøke Karianne. Se hvor hun bor og ha en langhelg sammen. Vi er friske og ingen svineinfluensa som vi har registrert i famillien. Kos og klem & god natt. Jan Morten med familie.

  Svar

 6. Haha, savner du kommentarer? Er inne og kikker dann og vann, mange fine bilder, og spesielt kjekt å lese om de daglige gjøremål. Menn og maskiner var og bra,- du har et godt poeng der! Får nok snart ta meg en tur for å være med på diverse gjøremål og fjellvandring. Ser jo at av bildene at du tar deg et glass vin og av og til, – vel fortjent 🙂

  Svar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *